Защо гранолата е страхотна опция за закуска?

гранола за закуска

Повечето от нас не са много ранобудни. Сутрин винаги се бърза и няма време за приготвяне на голяма закуска. Трябва да се приготвяш за работа, да разходиш кучето, да оправиш децата… Малка лудница. А сега си представи, че трябва да правиш и закуска. Защо да си го причиняваш, като можеш да закусваш с една интересна и почти готова натурална закуска? Ето ви няколко причини защо гранолата е страхотна опция за закуска.

Бързо и лесно

Гранола за закуска се приготвя изключително лесно. Няма нужда да отделяте 10-15 мин за приготвянето й. Колкото по-малко време прекарвате в приготвяне на закуската, толкова повече време ще имате за други неща – повече сън, повече време за тренировка или за любимите ви хора.

Как да я комбинирате?

Може да комбинирате гранолата по няколко начина:

  • Прясно мляко
  • Алтернативи на млякото (бадемово, лешниково, оризово и т.н.). Всичко е въпрос на вкус 😉
  • Кисело мляко
  • Чиа пудинг
  • Сладолед 
  • Може да я хапвате просто така (тя е достатъчно вкусна)
  • Като добавите различни плодове към нея

Всяка от комбинациите крие свои очарования, но обединяващото определено остава разнообразните възможности, които предоставя гранолата!

Защо качествената гранола за закуска е особено полезна?

Първото логично нещо, за което да потърсим, е отсъствието на консерванти, изкуствени заместители или уплътнители. Качествената гранола е пълна с протеини и фибри и полезни мазнини, които ще ви дадат енергия за един добър старт на деня (или ще ви помогнат да издържите до неговия край). И за финал един пример с една страхотна българска гранола – “Кашока”, която е подсладена с чист български мед 😉

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

© Kashoka 2024 Powered by Dream Marketing