Гранола без захар – какво да имате предвид?

гранола без захар

Когато искаме да хапваме нещо сладко, но и искаме да е полезно, обикновено се стремим то да е без захар. Това обаче може малко да затрудни избора ни. Шоколадчетата и особено повечето, които може да си закупите от магазина, не са от полезните. Тук е добре да споменем, че изкуствените подсладители не са заместителят, който искаме. Е, добре, де, какво ни остава? Гранола без захара, разбира се!

Какви са опциите?

Сладкото влияе по различен начин на организма, но както коментирахме дотук от сладко до сладко има разлика. Черни шоколади или барчета, които нямат захар. Да, това е някакво решение, но обикновено не е задоволително особено ако продължавате да си представяте млечен шоколад Милка или Линд… Има и една друга опция, която все още не е толкова популярна, но може да е добро решение.

Гранола без захар

Ако не сте имали възможност да опитате истинска гранола без захар, определено сте изпуснали. Първо – да, напълно възможно е да има такъв продукт. При това отсъствието на захар не означава присъствие на изкуствен подсладител. Ще попитате как? Мед. Български мед. Той е изключително вкусен и придава на гранолата сладък (но не прекално) вкус. С меда гранолата става лека и приятна за хапване.

Как да я комбинираме? 

Гранолата може да се хапва като следобеден, а понякога и среднощен (все пак не го препоръчваме през нощта) снакс. Може да комбинирате с прясно мляко или друг тип алтернативни млека (бадемово, оризово и т.н.). Киселото мляко също е много приятно в комбинация с гранолата.  

Тя определено може да ви зареди с енергия без излишна захар стига да не преядете и се насладете на страхотен вкус. Отскоро може да се насладите и на българска гранола, приготвена с мед и други интересни съставки 😉

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

© Kashoka 2024 Powered by Dream Marketing